Инфо

25. јул 2013.25. јул 2013.
КОМПАНИЈА „ВЕСКОВИНИ“ ПОЧЕЛА СА РАДОМ

ОПТИМИЗАМ ЗА БУДУЋНОСТ

Фабрика „СБЕ Србија“, чланица пословне групе „Весковини“, прошлог четвртка званично је почела са производњом у Шапцу. У рад су пуштени погони у којима ће се израђивати вијчана роба намењена домаћем и иностраном тржишту
Пресецањем врпце у присуству чланова породице Весковини, представника локалне самоуправе, јавних предузећа и републичких институција, у четвртак 18. јула, озваничен је почетак рада фирме „СБЕ Србија“. Потом је обављен верски обред освештења просторија, који су служили владика шабачки Лаврентије и парох римокатоличке цркве Свете Ане у Шапцу Антун Крагол. После две и по године, колико је прошло од почетка радова, италијански предузетници имају велика очекивања од савремене фабрике.
-Циљ да направимо репрезентативу, првокласну фабрику, је остварен. Уложили смо доста у људске ресуре, радници су завршили обуку у нашој централи, руководство је амбициозно и жељно доказивања, те смо уверени да ће „СБЕ Србија“ остваривати добре резултате. Надамо се да ћемо ускоро постати конкурентни на европском и азијском тржишту и да ћемо за неколико година надмашити потребе ФИАТ-ове производње, рекао је Федерико Весковини, сувласник компаније “Весковини“.
Шабац је лидер међу српским градовима по питању услова које пружа страним инвеститорима, посебно у домену комуналне опремљености привредних локација и могућности трансформације тих објеката у бесцаринске зоне. На бази искуства са италијанском компанијом, у градској управи очекују долазак и других страних инвеститора.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa