Инфо

1. август 2013.1. авг 2013.
ТОПЛАНА “ШАБАЦ“ ОТПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈУ МАГИСТРАЛНОГ ВРЕЛОВОДА

НОВЕ ЦЕВИ ЗА БОЉЕ ГРЕЈАЊЕ

У првој фази радова предвиђена замена цеви на деоници дугој 600 метара. Нови цевовод омогући ће бржу и бољу испоруку топлотне енергије. Средства за реализацију пројеката обезбеђена преко кредита код Немачке развојне банке
На магистралној вреловодној траси кроз насеље Тркалиште, у дужини од 600 метара, наредних дана биће замењене цеви. Реч је о пројекту који се финансира средствима КФЊ кредита. Вредност радова у овој етапи износи око 340.000 евра.
-Планирана је реконструкција магистралног вреловода у дужини од 600 метара. На тој траси ће бити постављено 1.200 метара нових цеви, што ће у великој мери допринети квалитету испоруке топлотне енергије нашим суграђанима ““ истакао је директор ЈКП “Топлана“ Шабац Милан Стошић.
Протеклих година, у шабачкој градској Топлани доста се улагало у повећање енергетске ефикасности. Један од битних корака ка овом циљу је управо и реконструкција поменутог вреловода. Заменом цеви, које су старе три деценије, онима које су урађене по најновијим стандардима, могућност евентуланих хаварија и расипања топлотне енергије биће сведене на минимум.
-Старе цеви су више него дотрајале. Појавила се корозија, у пар наврата имали смо хаварију. Њиховом заменом са цевима великог пречника, урађеним новом технологијом, добићемо сигурнији и поузданији систем у снабдевњу топлотном енергијом - тврди Стошић.
По речима директора ЈКП “Топлана“ Шабац, иако дотрајале, старе цеви неће завршити на отпаду.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa