Инфо

29. август 2013.29. авг 2013.
УЧЕСНИЦИ МАТЕМАТИЧКОГ КАМПА КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

ПОПУЛАРИЗАЦИЈА НАУКЕ

Током пријема прошлог петка у Градској кући градоначелник Шапца Милош Милошевић изразио је своје дивљење и захвалност организаторима и предавачима Математичког кампа који су уложили труд у популаризацију науке и подстицај младих талената.
- Ово је свакако једна манифестација која може рачунати на подршку града јер му доноси много. На овај начин шири се углед Шапца у начним круговима и као град постајемо интересантна и значајна тачка на образовној мапи Србије. Свесни смо чињенице да је кључ успеха у функционисању локалне самоуправе развијена привреда која зависи од стручног кадра, пре свега инжењера, математичара, информатичара... Зато подржавамо оваква окупљања младих људи спремних да знањем обезбеде бољу будућност за себе али и за заједницу и државу у којој живе ““ истакао је градоначелник.
За око двеста најбољих младих математичара из земље, БиХ и Црне Горе домаћини, ОШ „Николај Велимировић“, поред предавања из математике, физике и информатике ове године је припремила и спортско-рекреативни програм. Како су и сами рекли све се претворило у нешто више од учења. Колективни рад и размишљање уз дружење све њих вуку ка успеху који ће се у будућности позитивно одразити и на земљу из које потичу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa