Инфо

3. октобар 2013.3. окт 2013.
ПРОТЕСТ РОДИТЕЉА ОШ „НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“

ОГОРЧЕНИ ПРОМЕНОМ СМЕНА У ШКОЛАМА

Први дан примене новог Закона о основном образовању и васпитању који је донео промену смена у шабачкој ОШ “Николај Велимировић“ није прошао без проблема. Незадовољни родитељи у понедељак, 30. септембра, уложили су свој протест надлежнима у школи. Како су истакли недавно спроведена анкета показала је да је 92 одсто родитеља против промене смена.
- Родитељ сам две девојчице који иду у први и осми разред тако да на најбољи начин могу да сагледам све проблеме са променом смена. Суштина приче је у томе да су сви родитељи имали право да се изјасне и то су урадили на писмени начин. Чак девет стотина родитеља потписало је да није за промену смена јер то не одговара интересима њихове деце. То је деведесет два процента од укупно оних људи који су анкетирани. Цела суштина приче нису никакви протести, никакве побуне. У питању је чисто скретање пажње на овај проблем јер се ради о интересу деце, пре свега, наравно, и родитеља. Влада неподељено мишљење да не би требало мењати нешто што је тридесет пет година добро функционисало - рекао је Зоран Јокић, члан Савета родитеља.
Разлога за овакав став има много. Међу њима су између осталог проблеми око касног долажења ђака путника због завршетка часова у 19 часова увече, распореда ваннаставних активности, немогућности усклађивања часова деце која похађају Музичку школу и слично.
По речима директорке ОШ „Николај Велимировић“, Весне Живановић, школа није у могућности да испоштује вољу и захтев родитеља по овом питању.
- Оно што морамо, а то је да се понашамо у складу са новим Законом тако да је од данас у нашој школи дошло до промена смена ““ рекла је директорка додајући да у потпуности разуме протест родитеља.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa