Инфо

3. октобар 2013.3. окт 2013.
НЕКА ДРУГА ИТАЛИЈА

МАФИЈА - ЗА ДЕЗЕРТ

Мафија је само легенда! Ми смо још одавно комплетну мафију извезли у Америку!“, са осмехом каже сицилијански водич симпатични сињор Салваторе и наставља:
“Мафија чува Сицилију за себе и за своје породице и будите уверени да вам се овде ништа непријатно неће десити! До касно у ноћ можете безбедно шетати улицама било ког сицилијанског града. За борбу против криминала у 2000-ој години Палермо је добио нову зграду Палате правд哦 Ако је неко носталгичан за мафијом ми га пошаљемо у села где се снимао филм “Падроне“ (КУМ)
Послушали смо сињор Салватора - не због носталгије - већ због радозналости.
Село Савока смештено је високо у брду на 550 н.м. са каменим кућама, каменом поплочаним стазама и коњем као превозним средством. На највишем врху је сеоска црква Свети Никола. У њој су снимане сцене венчања у антологијском филму “Кум“. Оно што туристу још више одушеви је поглед на бескрајну пучину, пријатна свежина и ““ мир. Исконски. Нисмо видели никог изузев стараца и црног мачка који се сунчао на каменом зиду. Када смо се спустили у центар села са леве стране је ладолежом прекривен хладњак испод које извирује табла на којој је писало “Бар Вители“. Убрзо се на вратима појавила старица и позивала нас унутра.
“Ја сам Марија, власница. Можете погледати фотографије на зиду, све је остало онако као пре 30-ак година када је комплетна филмска екипа свакодневно боравила овд哦 Ал Паћино, он ми је као син, врло често дође да ме види и загрли, воли да седи у башти испре䓦 присећамо се како је бил Ево, направила сам вам капућино!“
Столице у просторији су старе и расклиматане, сто прекривен паучинастим столњаком, испод њега ћилим са избледелом шаром, а на зиду је безброј црно-белих фотографија главних “мафиоза“ - актера чувеног филма.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa