Инфо

3. октобар 2013.3. окт 2013.
РЕШАВАЊЕ ПРИВРЕДНИХ ПРОБЛЕМА

НОВИ СТАНДАРДИ ПОСЛОВАЊА

Судбина скоро 60.000 радника запослених у предузећима у процесу реструктурирања биће позната до краја 2014. године.
Последњег дана септембра истекао је рок за достављање личних карти предузећа у реструктурирању Министарству привреде. Документ, који садржи списак имовине фирме, али и износе обавеза према купцима и добављачима, послужиће економском тиму надлежног министарства у решавању проблема ових привредних субјеката. Међу 175 предузећа чија би судбина требало да буде позната до краја 2014. године, налази се и неколико шабачких фирми, пре свих чланица „Зорка холдинга“.
- На основу уредбе новог Закона о реструктурирању предузећа се деле у четири групе. Прву групу чине предузећа која ће отићи у стечај до краја 2013. године а другу фирме које ће се приватизовати до краја ове године. У трећој групи налазе се предузећа која ће доживети промену организације а у четвртој се налазе она које ће остати у државном власништву, објашњава професор Дејан Грујић, доктор економских наука.
Према предложеним решењима део запослених у овим фирмама ће остати без посла, док ће судбина других зависити од успеха приватизације, додаје наш саговорник.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa