Инфо

3. октобар 2013.3. окт 2013.
АМБАСАДОР ШВАЈЦАРСКЕ ПОСЕТИО ШАБАЦ

НАСТАВАК ДОБРЕ САРАДЊЕ

Амбасадор Швајцарске у Србији, његова екселенција Жан Даниел Рух, боравио је прошлог уторка у Шапцу. Он је обишао младе извиђаче из Швајцарске који су у посети Шапцу, а са градоначелником Шапца разговарао о унапређењу веза два народа и привредној сарадњи.
Смотра „Српски табор у јесен 2013“ била је идеална прилика да Савез извиђача Шапца угости 28 омладинаца из швајцарске регије Сент Гален. Прошлог уторка посетио их је амбасадор Жан Даниел Рух, који је њима, али и представницима домаћина, објаснио да швајцарска влада улаже значајна средства у унапређењу квалитета живота у Србији.
- Влада Швајцарске пружа помоћ Србији још од 1990. године. Последњих неколико година, заједно са Владом Републике Србије ангажовани смо на побољшању неколико области, попут економске помоћи, интеграцији припадника ромске заједнице у друштво, али и у подржавању идеја које доприносе развоју свести о одрживом развоју и већој енергетској ефикасности. Шабац је у конкуренцији за добијање средстава за реализацију ових пројеката. Осим оваквог вида помоћи важне су приватне инвестиције. Међу швајцарским компанијама приметно је повећање интересовања за улагање у Србију, а чињеница да је Србија на европском путу допринеће још већој заинтересованости инвеститора. Према мојим сазнањима, Шабац је до сада био успешан у овим пословима истакао је амбасадор Швајцарске.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa