Инфо

21. новембар 2013.21. нов 2013.
МЛАДИ ШАПЧАНИ КОЈИ СУ „ВИДЕЛИ СВЕТ“

ИЗМЕЂУ СНА И ЈАВЕ

Јован Солдатовић, студент треће године Високе технолошке школе струковних студија један је од најмлађих учесника програма „Ради и путуј у УСА“. Током протекле две године провео девет месеци у Охају и Минесоти поневши одатле најлепше успомене и непроцењива искуства
Непуних му је двадесет година а већ за собом има велико животно искуство. Водећи се кроз живот мотом: „Привилегија живота, буди оно што јеси“, Јован Солдатовић, показао је да се радом и знањем може много тога постићи. Самоуверено је већ прошле године кренуо на пут „преко баре“. Захваљујући програму „Ради и путуј у УСА“, намењеном студентима из целог света, 2012. године боравио је по први пут у Охају. Радећи као спасилац на базенима у Сидар Поинту, великом одмаралишту у граду Сандаски, имао је прилику да се упозна са студентима из целог света.
- Био сам један од две и по хиљаде студената који су радили на различитим пословима у Сидар Поинту, великом одмаралишту са атрактивним аква базенима, ролер костерима који су једни од највећих у УСА и у које дневно дође до 250.000 Американаца. Комплекс је изузетно великих размера тако да је поред нас радило и 2.500 америчких студената. Били смо смештени у павиљонима који су били намењени радницима где смо у слободно време правили незаборавне журке са музиком и песмама из свих крајева света ““ каже Јован.
Ове године пут га је одвео у околину Дулута у Минесоти. У ресторану „Нанибоујоу Лодге“, основаном 1927. године, сасвим ненадано се нашао и у улози кувара.
-Овај ресторан налази се тридесет километара од канадске границе у једном од најлепших националних паркова Америке. Направљен је од дрвета и украшен оригиналним индијанским фрескама које им дају аутентичност и историјску вредност. У власништву је једне породице која из генерације у генерацију нуди својим гостима активан одмор. Као објекат од изузетног историјског значаја под заштитом је америчке владе. Иако сам тамо отишао да радим као баштован већ после три дана помагао сам у кухињи. Петог дана, када су видели да се добро сналазим у кухињи обукли су ме у куварску униформу коју сам добио на поклон и донео кући у Србију ““ додаје са осмехом Јован.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa