Инфо

5. децембар 2013.5. дец 2013.
КОЦЕЉЕВА

НАГРАДЕ ЗА АНАСТАСИЈУ И ТЕОДОРУ

На прошлонедељном ДРИСАМАФЕСТ, који се одржава у Зворнику у Републици Српској, ученице ОШ “Мића Станојловић“ из Коцељеве, Анастасија Антонић и Теодора Дајић, имале су веома запажене наступе. У музичком сегменту овог дечјег фестивала једанаестогодишња Анастасија је за интерпретацију песме “Папарацо“ освојила трећу награду и плакету, док је две године старија Теодора добила специјалну награду и плакету за извођење композиције “Пиши ми“.
Овај фестивал окупља талентовану децу различите језичке и верске припадности што је од значаја за развијање узајамног разумевања и толеранције. Деца се такмиче из области литерарног, ликовног као и музичког дела који се односи на интерпретацију савремене дечје песме.
- Одабрани солисти уз пратњу хора и плесних група изводе по једну савремену песму за узраст од 7-13 година. У ревијалном програму наступају деца са посебним уметничким даром, која својим умећем превазилазе своју генерацију. Уметнички директор фестивала је Јован Адамов а водитељ Миња Субота, нама знане као велике и цењене личности из дечјег света музике - рекао је професор музичке културе у коцељевачкој основној школи Иван Марковић и додао да се и ове године ова школа представила са својим музичким талентима који су имали више него запажене наступе и освојили награде.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa