Инфо

5. децембар 2013.5. дец 2013.
ШАПЧАНИ У ЗАГРЕБУ

КОРАК НАПРЕД

На недавно одржаној Међународној смотри техничког стваралаштва и иновација младих, међу 32 земље из целог света, Републику Србију је заступао Стефан Чамџић из Шапца
Успешна сарадња Митра Митровића, професора техничког и информатичког образовања и његовог ученика Стефана Чамџића, годинама већ, убира своје плодове.
- Почели смо да сарађујемо још у петом, а интензивније у шестом и седмом разреду због такмичења која организује Министарство просвете. Стефан је два пута био трећи на републичком такмичењу, први пут са макетом Јевремовог конака, а други са макетом манастира Каона, са којом је ове године био један од три представника Републике Србије на Међународној смотри техничког стваралаштва у Загребу. Препознао сам дар који Стефан има, мада и он сам показује велико интересовање за ову област, изјавио је професор.
На питање шта планира даље, коју ће школу да упише и шта ће да студира, Стефан је рекао да му је жеља да се оријентише на информатичке технологије у средњој школи, али да не зна који ће факултет да упише. “Размишљам само један корак унапред, “, рекао нам је. Очигледно је да деца која живе у земљама у транзицији, уколико не крену странпутицом, неминовно брже сазревају од својих вршњака у комфорнијем окружењу.
- У Загреб сам отишао са макетом манастира Каона за коју сам прошле године освојио трећу награду на републичком такмичењу на тему “Архитектонски објекти византијског стила“. Не само што је најближи, манастир Каона је најлепши манастир који је грађен у византијском стилу. Рад је требало да се представи реално, са стварним димензијама, наравно умањен, у размери 1:50. Међународна смотра у Загребу није била такмичарског карактера, али је посебан и сасвим различит осећај у односу на претходна искуства.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa