Инфо

12. децембар 2013.12. дец 2013.
КООРДИНИСАНА АКЦИЈА МУП СРБИЈЕ

“ГРОМ“ УДАРИО И У ШАПЦУ

Кривичне пријаве поднете против 21 лица. Три особе задржане у притвору. Одузето 50-ак грама тешких дрога, велики број таблета, али и оружје
Борба на сузбијању производње и промета опојних дрога МУП Србије посебног одјека је имала прошлог петка. Координисана полицијска акција под називом “Гром“ синхронизовано је спроведена од 6 часова ујутру у свих 27 полицијских управа на територији Србије.
На територији ПУ Шабац процесуирано је 21 лице, а 3 су задржана у притвору. Против 13 особа поднете су кривичне пријаве због производње и промета опојних дрога, против седам због кривичних дела везана за оружје, а против једног због ометања полиције у вршењу службене дужности. Тренутно је у току провера још једног лица из Лознице за кривична дела крађе и тешке крађе. Код њега је пронађен већи број бицикала, моторних тестера и електричних ручних алата.
-Акција “Гром“ је наставак акције “Морава“ која је била трајног карактера од 2009. године. Обављена су 62 претреса, мада је на почетку планиран 41, али се у току акције указала потреба за даљим радом. Одузето је око 50 грама опојних дрога, око 300 комада таблета, 5 комада оружја, као и нешто муниције. Највише је пронађено марихуане, а затим амфетамина и хероина. Такође је откривен велики број таблета, за које не можемо са сигурношћу знати шта су док се не изврши физичко-хемијско вештачење у Национално криминалистичко-техничком центру МУП Србије, наводе у ПУ Шабац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa