Инфо

12. децембар 2013.12. дец 2013.
ТРИ ГОДИНЕ ЦЕНТРА ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

ПАРК НАУКЕ У ПРВОМ ПЛАНУ

Ових дана Центар за стручно усавршавање прославља трећу годишњицу постојања. У протеклом периоду одржано је укупно 230 акредитованих семинара за наставнике, 450 различитих дешавања, односно забележено преко 23.000 посета. Од планова за будућност посебно се издваја интензивирање промоције Парка науке.
- Центар је отворен децембра 2010. године, али први семинар је одржан 22. фебруара 2011. Од тада до данас смо доста напредовали у организацији уско стручних предавања али и догађаја другачијег тематског садржаја. Примера ради, те 2011. под окриљем Центра за стручно усавршавање уприличено је 56 семинара, док је тај број за 2013. годину 110 ““ наводи директор Центра за стручно усавршавање Горан Стојићевић.
Развојна стратегија Центра усмерена је на организацију што већег броја предавања са стране јер то омогућује и већу финансијску добит. Посебни сегмент приче представља Парк науке.
- У плану нам је да интензивирамо радове на промоцији Парка науке. Веће екскурзије очекујемо на пролеће, док за неколико месеци планирамо и проширење самог Парка, односно постављање нових инсталација. Најамбициозније идеје нам се своде на монтажу планетаријума. Што се тиче досадашњег функционисања, овог, по много чему јединственог парка у Србији наши суграђани показују значајно интересовање. Неколико школа је доводило своје ученике и у оквиру дворишта имало наставу, али је за сада велики проблем превоз. То ћемо, надам се следеће године решити увођењем посебне линије за превоз деце до Парка науке ““ објашњава Стојићевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa