Инфо

27. март 2014.27. мар 2014.
СУЗАНА ЛУКИЋ, ДОБИТНИЦА НАГРАДЕ ЗА ПОЕНТЛЕС НА 44. ИЗЛОЖБИ “ВЕЗ, ГОБЛЕН, ЧИПКА“

У ЧАРОБНОМ СВЕТУ ГАЈТАНА

Недавно је у изложбеном простору Завичајног музеја у Коцељеви отворена 44. Изложба “Вез, гоблен, чипка...“, манифестација са најдужом традицијом у овом крају. Ове године посетиоци су имали прилику да погледају више од 120 радова, а традиционално најбољи, по оцени жирија, били су и награђени.
Међу овогодишњим добитницама награда налази се и Сузана Лукић. Рад под називом “Поен“, израђен у поентлесу, донео јој је друго место у овој категорији.
Њену даровитост препознали су крајем прошле године мајстори поентлеса, брачни пар Ђаковић из Коцељеве. Ангелина Цица Ђаковић и њен супруг Миодраг учествовали су на бројним изложбама у земљи и окружењу. Освојили су велики број признања која су својеврсна потврда високе уметничке вредности њиховог поентлеса. Жељни да несебично пренесу своје огромно знање и искуство на млађе генерације постали су њени учитељи.
- Никада се раније нисам бавила ручним радовима. Међутим, када сам отишла на изложбу Ангелине и Миодрага Ђаковића и видела ту уметност била сам очарана. У мени се десило нешто необјашњиво и истински сам пожелела да се и ја бавим поентлесом. Од децембра сам почела да учим код чувених мајстора. Након само три месеца изложила сам своје прве радове на изложби “Вез, гоблен, чипка“ и освојила другу награду - каже Сузана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa