Инфо

11. март 2010.11. мар 2010.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

КАНЦЕРОГЕНЕ ПОСЛЕДИЦЕ

У недељу 28. фебруара 2010. године одржани су избори за месне заједнице у Општини Шабац. Демократска странка Србије је позвала грађане Шапца да изађу и подрже квалитетне, а пре свега поштене људе који могу да уоче проблеме у својим срединама.
Поштење нам је било неопходно у недељу, јер ови избори значе први корак ка провратку демократских процеса у граду Шапцу. Недемократска власт града је на недавним локалним изборима озбиљно нарушила легитимитет и сврху избора.
Подсећамо грађане Шапца, како су се завршили поновљени избори у Месној заједници Камењак, Јеленча, Богосавац и Синошевић. Бесомучно је прекројена изборна воља грађана из првог круга, јер није постојао ни један ваљан разлог да се избори пониште. Зато молимо грађане Шапца да не буду таоци власти која жели да по сваку цену и што дуже сачува своју власт.
Изнад свега је интерес грађана као основни постулат демократије, а то ова недемократска власт није више у стању да оствари.
Недемократска власт ни ове изборе који треба да носе назнаку „грађански“ није у стању да спроведе регуларно, јер се поново на исти начин пресликан са локалних избора понављају избори у више месних заједница. Последице су такве да за демократске процесе у Шапцу су канцерогене и метастазирају. Зато борба за живот демократије мора да буде свеобухватна и на крају успешна.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa