Инфо

10. април 2014.10. апр 2014.
ПРЕКРШАЈНИ СУД У ШАПЦУ

ПРИВРЕМЕНО НА НОВОЈ АДРЕСИ

Вршилац дужности председника Прекршајног суда у Шапцу Влада Ковановић одржао је конференцију за штампу на којој је говорио о резултатима овог суда у претходној години и најавио реконструкцију објекта и привремено пресељење у Управну зграду „Зорка Холидинга“
Како је подсетио в.д. председника Прершајног суда у Шапцу, Влада Ковановић, на конференцији за медије, одржаној прошлог уторка, овај суд од 2007. године један је од најоптерећенијих у Србији. Упркос томе, сврстава се и међу најажурније, али је у врху и по квалитету рада.
- Претходне године 16 судија примило је 21.902 предмета, тако да, гледано по просеку предмета по судији спадамо међу најоптерећеније у Држави. Од тога је урађено 20.418 предмета. За похвалу је и квалитет рада, односно број укинутих пресуда по жалби, којих је 104. То нас сврстава на 3. место у односу на број жалби, али када би се гледао број донетих одлука проценат би био много бољи, објаснио је Ковановић.
Међутим, УСАИД, који је пре неколико година вршио анализу услова рада прекршајних судова у Србији, шабачки је ставила на неславно претпоследње место. Ковановић наводи да су због тога били сврстани међу приоритете за побољшање тих услова, али како они помажу само судове који су у зградама чији је власник Министарство правде, Шабац је ушао у разматрање тек у октобру прошле године.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa