Инфо

11. децембар 2014.11. дец 2014.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ПОЧЕЛО САНКАЊЕ

“Глас Подриња“ напунио седамдесет година рада и постојања. И сад, у осмој деценији, тај младић се нада новом браку. Е, дал“™ ће то бити женидба или удаја, показаће време, односно купац. Углавном,брачне дужности ће се морати поштовати.
У нашим скијашким центрима неки дан почела скијашка сезона. Међутим, и пре снега многи су се овде насанкали.
Наши министри припремају нови буџет за наредну годину и по препоруци треба тај буџет да садржи и мере штедње и простор за инвестиције. Ајд“™ па сад, питају се и они како. Па једноставно, да консултују народ који је и до сада тако преживљавао. И штедео и улагао.
Наводе поједини медији да су неке наше поједине институције рекламирале Србију у опет појединим светским гласилима, текстом “Инвестирајте у Србију, земљу квалификоване, а јефтине радне снаге“. Као да је нама требала та светаска реклама па да схватимо колико смо јефтини.
Један млади, а паметан Србин, измислио уређај који уништава опасни коров амброзију. Их, да је таквих изума још, па да се униште сви остали корови. Људски.
И то се дешава, док на једном крају престонице градске службе постављају украсну уличну новогодишњу расвету, дотле су лопови, и то изгледа добро организовани, покрали неколико километара каблова са новог моста. И наравно на тој саобраћајници искључили и расвету. Ко би рекао да је бакар толико цењен на нашим просторима, а нико неће да копа руду.
За утеху, ни у свету није нешто боље. Пре неки дан окупили се у Риму добитници Нобелове награде за мир и изразили дубоку забринутост што поједине земље користе силу ризикујући да покрену нови и опаснији хладни рат. А да је госин Нобел жив, па да види ко је све добио ту његову награду, можда би је и сам укинуо.
И како се ближи Нова година, Деда Мраз је све актуелнији, па тако иде и ова анегдота. Сретне га тако једно дете и каже “Деда Мразе, може један пакетић, нисам јео ништа три дана“. А Деда Мраз одговори: “Хо, хо, хо, ко не једе, нема пакетић“!
Бранко Јелић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa