Инфо

18. март 2010.18. мар 2010.
ШАБАЦ ИЗ НИП-А ДОБИО 202 МИЛИОНА ДИНАРА

ВЕЛИКЕ ЖЕЉЕ АЛИ СРЕДСТВА РЕАЛНА

Од 720 милиона динара колика је вредност пројеката са којима је шабачка општина конкурисала, из Националног инвестиционог плана за опремање северозападне радне зоне, реконструкцију локалних путева и изградњу спортске сале, добијено 202 милиона
- Вест да је на предлог Министарства НИП-а Влада Републике Србије одобрила 202 милиона као подршку пројектима са којима је град конкурисао од изузетног је значаја посебно у овим кризним временима када је буџет локалних самоуправа добрим делом смањен. Колико су ова средства значајна и да без њих велики део планираног не би било могуће извести, говори и чињеница да укупна предвиђена средства за Шабац у 2010. години износе само 300.000.000 динара, дакле мање од половине онога што би добили да није било кризе - истакао је градоначелник Шапца Милош Милошевић.
Највећи део средстава од 202 милиона добијених из НИП-а ове године биће утрошен за инфраструктурно опремање северозападне радне зоне. Прошле године започета је изградња дистрибутивне гасне мреже на овој локацији. Према постојећим плановима, пројекат вредности од 100 милиона динара, биће завршен током 2010., а да би се радови привели крају из Националног инвестиционог плана је издвојено 33 милиона.
Када је реч о будућој индустријској зони града, капиталну инвестицију представља и западна трансверзала која пролази кроз ову територију. За реализацију деонице дужине четири километра, чија изградња почиње у јуну радовима на петљи “Воћњак“ из НИП-а је овом приликом опредељено 125 милиона динара.
Мањи део средстава, 18 милиона динара, издвојен је за реконструкцију локалних путева на територији Шапца. У те сврхе из буџета града биће утрошен исти износ новца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa