Инфо

18. децембар 2014.18. дец 2014.
ДВОРИШТЕ У ЦЕНТРУ БОГАТИЋА ИЗЛОЖЕНО ФЕКАЛИЈАМА

НЕУРЕЂЕНО ПАРКИРАЛИШТЕ И УСТАЈАЛА ВОДА

Кад пада киша то је додатни проблем за станаре зграда број један у улици Павла Орловића у центру Богатића, јер атмосферска вода попуни бројне рупе у њиховом дворишту, иза зграде. Оне су иначе стално на удару фекалне масе из септичких јама које се често изливају, ширећи унаколо непријатни мирис. У непосредној близини су пекара и продавница брзе хране што додатно отвара могућност загађења и ширења заразе.
- У згради има укупно 32 стана и већи број станара. Указивали смо надлежнима више пута на овај проблем и сами смо спремни да помогнемо како би се решио. Постојеће је право ругло у центру вароши и велика опасност од заразе. Станари ће финансирати постављање бетонских поклопаца на септичке јаме. Недавно смо уложили доста пара на чишћење птичјег измета. С друге стране потребно је шљунчење дела дворишта, кажњавање непрописног паркирања, које је посебно изражено о пијачном дану у Богатићу ( четвртак ), јер постојећи знак забране нико не поштује, редовније уређење зелених површина и септичких јама, каже Љиљана Вукомановић, председник кућног савета зграде. Члан овог савета и станарка зграде Вида Гајић додаје да се њихово двориште претворило у јавни ве-це.
- Септичке јаме се често изливају, непријатни мирис шири на све стране. Птичјег измета је много, а чишћења и уређења зелених површина мало. Паркира се где ко стигне и поред знака о забрани и тако нарушава и оно мало зелене површине у нашем дворишту, које би требало да послужи за одмор и разоноду станара, а овако је ругло у центру вароши, каже Вида Гајић.
Заједно наглашавају да је потребно и адекватно решење за постављање контејнера, како би смеће прописно одлагали.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa