Инфо

18. децембар 2014.18. дец 2014.
Приредба о безбедности у саобраЋају

БЕЗБЕДНИ НА УЛИЦИ

Малишани вртића „Пчелица“ - Предшколске установе „Наше дете“, приказали су у уторак програм о безбедности у саобраћају, који за циљ има да децу ове старосне доби, оспособи за безбедно кретање на улици. Приредби је присуствовао Немајња Пајић, заменик градоначелника, који је за наредну годину, најавио свеобухватнију сарадњу Савета за безбедност у саобраћају града Шапца и предшколске установе „Наше дете“.
Сала вртића „Пчелица“ на кратко је постала полигон на коме су малишани узраста 5 и 6 година Предшколске установе Наше дете, показали све што су научили од својих васпитача. Уз песму и игру, и кроз квиз знања савладали су бројна правила.
Научили су лекцију о саобраћају, која ће им помоћи да се боље снађу на улици и у свету одраслих.
- Од најранијег узраста ми са децом радимо различите теме везане за саобраћај. Упознајемо их и припремамо за безбедан пут од куће до школе, тако да у овом узрасту припремно предшколском програму, деца већ довољно сазнају да могу уз помоћ родитеља у почетку, а касније и сами, безбедно да стигну до своје школе - истакла је Славица Маринковић, васпитачица вртића „Пчелица“.
Заменик градоначелника Немања Пајић, који се налази на челу Савета за координацију послова безбедности саобраћаја града Шапца, најавио је за наредну годину још бољу сарадњу са Предшколском установу „Наше дете“.
- Одушевљен сам знањем које су они данас показали. Уживао сам у игрању и кроз игру су доста тога научили и показали, теоријско и практично знање. Јако добар програм у ПУ, наравно да ће он бити употпуњен радом Савета за безбедност у саобраћају. Та координација ће постојати и у већем обухвату наредне године - нагласио је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.
Циљ је да се кроз активностима везаним за едукацију деце од предшколског узраста, преко млађег до старијег школског узраста, смањи број саобраћајних незгода, у којима су често жртве управо најмлађи учесници у саобраћају.
(ТВ Шабац)

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa