Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
ДРАГАН НИНКОВИЋ, ЈКП “СТАРИ ГРАД“

ОПОРАВАК ОД ПОПЛАВА

Протеклу годину у раду ЈКП “Стари град“ обележиле невоље које је са собом донела велика мајска поплава, али и коначно затварање депоније на Дудари. У периоду пред нама приоритет подићи сваки сегмент пословања на виши ниво
По речима Драгана Нинковића, директора ЈКП “Стари град“ из Шапца, 2014. годину у пословању њиховог предузећа обележили су неки спољашњи фактори на које се није могло утицати. Наиме, као “догађај године“, свакако се издвојила велика мајска поплава, и ванредна ситуација приликом које су запослени у ЈКП “Стари град“ били максимално ангажовани у очувању комуналног реда у граду, али и на многим другим активностима. Потом је уследила селидба, али без обзира на велики број непланираних околности редовни радови су обављани без и једног дана застоја, док је у сваком сектору појединачно забележен и известан напредак.
- Не знам да ли су били већи проблеми које је требало решити приликом трајања ванредне ситуације или они који су се после појавили. Свакако највећи међу њима је био што смо смеће морали да одлажемо у стари део депоније, а онда су нам се два камиона покварила. После поплаве су остале улице које нису данима чишћене, појавила се могућност од појаве инфекција па смо поливали град дезинфекционом течношћу. Дакле, већ смо радили под посебним режимом када је дошло пресељење. Наше предузеће је са старе локације измештено на два места а ми смо све то успели без и једног дана застоја у раду. Све то време су обављане и редовне делатности, а посао је у знатној мери и унапређен - истакао је Драган Нинковић, и додао да би као подухват године издвојио завршетак депоновања смећа на несанитарној депонији “Дудари“ и почетак одвожења смећа на регионалну депонију “Срем-Мачва“.
- Депонија на Дудари је прекривена специјалним покривачем и чекају се даљи радови на њеној санацији. Међутим, оно што бих волео да напоменем када је реч о одвожењу ђубришта на регионалну депонију у Сремској Митровици, је да смо када је одвожење смећа кренуло ка тамо на рачуне морали да додамо ставку “депоновање смећа“, а она се односи цифру коју треба платити том предузећу за безбедно и адекватно депоновање смећа - истиче Нинковић.
Као задатак за следећу годину зацртано је даље унапређење пословања предузећа.
- Јавна хигијена и градско зеленило су службе које раде према програму пословања Јавног предузећа за управљање грађевинског земљишта. Области у којима ми можемо да интервенишемо су пијаце, изношење смећа и погребне услуге. Када је реч о погребним услугама, током 2014. године смо реконструисали један санитарни чвор на Новом гробљу, следеће године је у плану други. Замењена је цела столарија на сали за окупљање, набавили смо ново погребно возило, набављен је лифт за спуштање покојника, урадићемо реконструкцију продавнице погребне опреме. Као велики подухват се испољило проширење парцеле за гробна места, и у те сврхе нам треба 14, 15 милиона динара. У области пијачних услуга смо у сталном контакту са нашим закупцима. Трудимо се да све реалне жеље и потребе испунимо, тако да смо изасфалтирали још један део на кванташкој пијаци, а у 2015. години нас очекују радови на уређењу ауто пијаце. Градско зеленило има задатак да повећа своје учешће на тржишту према трећем лицу, а планирамо да као посебну услугу понудимо и одржавање приватних дворишта, док када је реч о Прихватилишту за псе предстоји нам велика кампања чиповања свих паса који се налазе по двориштима ““ закључује набрајање Нинковић.
Т. Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa