Инфо

15. јануар 2015.15. јан 2015.
ТЕКВОНДО КЛУБ ШАБАЦ

МАРКОВИЋЕВ ТРИЈУМФ У СОЛУНУ

Спортски центар ПАОК У Солуну је протеклог викенда био место одржавања петог по реду отвореног међународног теквондо такмичења “Грчка опен 2015“ који је турнир високе Г1 класе Европске теквондо уније. У узрасној категорији кадета и јуниора је учествовало 930 такмичара из националних репрезентација и клубова из преко 30 земаља из целог света. За српски тим из теквондо клуба „Шабац“ су наступила три кадета, Марко Марковић, Марко Лазић и Стефан Вићентић.
Марко Марковић је освојио златну медаљу у категорији до 65 килограма. До злата је дошао победивши четири борбе а интересантно је то што су му сва четири противника била Грци из домаћих клубова и репрезентације.
- Освајањем златне медаље у Грчкој која му доноси десет бодова са међународних турнира Марко Марковић је обезбедио своје место у репрезентацији Србије за одлазак на Европско првенство које ће бити одржано у Француској ове године почетком јула месеца. Предстоје нам напорне планске припреме којима ћемо му темпирати форму и избећи неугодне повреде.
На оваквим турнирима је за такмичаре био велики успех и свако пређено коло па сам зато задовољан како су радила и остала наша два такмичара с обзиром на то да им је ово био први наступ на неком турниру највише класе. Марко Лазић је прошао прво коло победивши грчког такмичара у другом изгубио од Бугарина а Стефан Вићентић је одлично одрадио прво коло иако је изгубио од Украјинца који је касније стигао до полуфинала. Наш млади тим је дефинитивно најперспективнији у Србији и надамо се да ће тако и остати, рекао нам је Јован Дедић тренер теквондо клуба “Шабац“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa