Инфо

29. јануар 2015.29. јан 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ОБЛАЧНО СА МЕСТИМИЧНИМ ПАДАВИНАМА

У овом двадесет првом веку пита се читав свет а нарочито ми придружени Срби, како ли се у прошлости па све до ових времена живело без тих невладиних организација, хуманитарних асоцијација, грађанских заштитника, браниоца човечијих права и осталих којекаквих којештарија. Дође му то као она овештала парола која виси у многим објектима а гласи “Свако у ову просторију унесе радост, неко кад уђе а неко кад изађе“. Али ови никако да изађу, делују да ће дуго да се задрже у наши животићима.
Наш министар иностраних послова поводом тамо неког самита у Етиопији изјавио да Србија, као правни наследник бивше Југославије, жели да одржи традиционално добре односе са афричким земљама. Па што не рече оно већ познато “Тито врати се, све ти је опроштено“.
У Грчкој на изборима победила левица. Изненађена Европа а и ми се сетили да смо некада имали левицу. Све док ти наши левичари нису почели да летују на тамо неком каменитом јадранском острву. Онда смо сви постали десница. Осим левака.
Официри српске речне флотиле добиће морнаричке чинове. Лепо. Још само да и ми добијемо море, па да нас Бог види. Народ да се купа, морнарица да плови и мирна Бачка.
Ових дана широм Немачке штрајковали разноразни радници. Ето ти га сад. Па зар тамо није та јевропска унија где се достижу идеали.
А наши адвокати почели поново да раде. Шта год су тражили од државе то су и добили, е сад се ти народе тужакај. Неко мора надокнадити пропуштено време.
После тих дугих преговора и једни и други, дакле власт и адвокати, рекоше да су све то окончали у корист народа. Па кад је у корист народа, што онда и једни и други наплаћују своје услуге од тог истог народа.
И баш тог дана у медијима наслов “Адвокати поново суде“. Ама, не суде они, суде судије. Уствари, ко ће га знати.
А што се тиче нашег школства, е то му некако личи на временску прогнозу. Облачно са местимичним падавинама.
Бранко Јелић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa