Info

29. januar 2015.29. jan 2015.
IZMEĐU REDOVA

OBLAČNO SA MESTIMIČNIM PADAVINAMA

U ovom dvadeset prvom veku pita se čitav svet a naročito mi pridruženi Srbi, kako li se u prošlosti pa sve do ovih vremena živelo bez tih nevladinih organizacija, humanitarnih asocijacija, građanskih zaštitnika, branioca čovečijih prava i ostalih kojekakvih koještarija. Dođe mu to kao ona oveštala parola koja visi u mnogim objektima a glasi “Svako u ovu prostoriju unese radost, neko kad uđe a neko kad izađe“. Ali ovi nikako da izađu, deluju da će dugo da se zadrže u naši životićima.
Naš ministar inostranih poslova povodom tamo nekog samita u Etiopiji izjavio da Srbija, kao pravni naslednik bivše Jugoslavije, želi da održi tradicionalno dobre odnose sa afričkim zemljama. Pa što ne reče ono već poznato “Tito vrati se, sve ti je oprošteno“.
U Grčkoj na izborima pobedila levica. Iznenađena Evropa a i mi se setili da smo nekada imali levicu. Sve dok ti naši levičari nisu počeli da letuju na tamo nekom kamenitom jadranskom ostrvu. Onda smo svi postali desnica. Osim levaka.
Oficiri srpske rečne flotile dobiće mornaričke činove. Lepo. Još samo da i mi dobijemo more, pa da nas Bog vidi. Narod da se kupa, mornarica da plovi i mirna Bačka.
Ovih dana širom Nemačke štrajkovali raznorazni radnici. Eto ti ga sad. Pa zar tamo nije ta jevropska unija gde se dostižu ideali.
A naši advokati počeli ponovo da rade. Šta god su tražili od države to su i dobili, e sad se ti narode tužakaj. Neko mora nadoknaditi propušteno vreme.
Posle tih dugih pregovora i jedni i drugi, dakle vlast i advokati, rekoše da su sve to okončali u korist naroda. Pa kad je u korist naroda, što onda i jedni i drugi naplaćuju svoje usluge od tog istog naroda.
I baš tog dana u medijima naslov “Advokati ponovo sude“. Ama, ne sude oni, sude sudije. Ustvari, ko će ga znati.
A što se tiče našeg školstva, e to mu nekako liči na vremensku prognozu. Oblačno sa mestimičnim padavinama.
Branko Jelić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa