Инфо

29. јануар 2015.29. јан 2015.
У МИШАРСКОЈ ГАЛЕРИЈИ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ВАЈАРАДАНЕТА УНЧЕВИЋА

АЛБУМ УСПОМЕНА

Омалени простор Мишарске галерије прошлог петка био је препун мештана и гостију који су присуствовали отварању изложбе вајара Данета Унчевића, градског повереника за Мишар. Желећи да, поред посла који тренутно обавља, суграђанима понуди и нешто више из области културе током две недеље овај млади уметник успео је да сакупи око 186 фотографија из породичних архива мишарских породица од 1920. до 1955. године.
- Желео сам да направимо нешто јединствено, да пробудимо сентимент код људи евоцирајући успомене на њихове претке, али и да се вратимо традицији у овом брзом времену. Да се, на крају крајева, народ искупи, ужива, размени приче, нађе нешто занимљиво у овим фотографијама, искоментарише. Мислим да смо успели у томе јер смо удруженим снагама успели да сакупимо све ове фотографије. Јако сам задовољан урађеним ““ рекао је Унчевић.
Ауторска изложба градског повереника представља наставак пројекта градске управе града Шапца започет током прошле године у циљу подједнаког приближавања садржаја из области културе свим мештанима на територији града.
Изложба о људима који су део мишарске прошлости, али и стуб њене садашњости, може се погледати до 7. фебруара.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa