Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
ФУДБАЛ ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ ““ 17. КОЛО

БЛЕДО ИЗДАЊЕ ““ САЧУВАН БОД

Мачва ““ Бежанија 1:1 (0:1)
Шабац - стадион Мачве. Гледалаца 1.500. Судија: Игор Пауновић (Кладово). Помоћници: Дејан Најдић (Соко Бања), Милош Поповић (Ниш). Жути картони: Окоро (Мачва), Брујић и Ђорђевић (Бежанија). Стрелци: Ђорђевић у 43. за Бежанију и Пејовић у 65. за Мачву.
Мачва: Степандић 8, Пејовић 8, Спасеновић 6,5, Радовановић 7, Продановић 6,5 (Марковић 6, од 61. минута), Ђукановић 6,5, Томић 5,5 (Лазовић-, од 87. минута), Рубен 8, Живановић 6, Милинковић 6,5, Лекић 6 (Крмар 7, од 46. минута).
Бежанија: Кнежевић 7, Колунија 7, Матовић 6,5, Пековић 6,5, Брујић 6 (Суботић ““ Бастајић од 80. минута), Ђорђевић 8,5, Јовановић 7, Божичић 7, Дивац 8, Говедарица 8, Антељ 8.
Прошле среде одиграно је ванредно коло прве лиге Србије, пошто је првенство одложено за једну седмицу због великих падавина и лоших услова за игру. Изванредно припремљен стадион Мачве, трава као тепих и нове трибине, само су могле да задиве присутне. На терену, игра веома лоша са обе стране, покварила је утисак одличног амбијента.
Очекивало се да Мачва „проради“, али за тако нешто у целом току утакмице није ни било наговештаја. Стекао се утисак да црвено-црни играју са пет до шест играча, од којих се само издвајао Рубен, у позитивном смислу, а супротно од тога Томић и Живановић.
На утакмици није било посебних акција, дуплих пасова, добрих центар шутева, дриблинга, па је публика још једном остала ускраћена да ужива и аплаудира миљеницима. Први шут у оквир гола упутио је Рубен у 18. минуту, са око двадесетак метара, док су гости у неколико наврата припретили, најпре Дивац у 42. минуту, када је изнудио корнер. После извођења корнера, Ђорђевић се најбоље снашао и „матирао“ Степандића.
У наставку сусрета, гости су имали још неколико изгледних прилика. На сву срећу, прилике нису реализовали, пре свега одличним интервенцијама Степандића. Дуго се чекало да и домаћи фудбалери имају позицију за шут. Једна од светлих тачака Мачве, Милинковић, имао је прилику у 57. минуту, када је из „слободњака“ са двадесетак метара, „тукао“ тик поред гола. После прекида и убачене лопте у шеснаестерац гостију, најбоље се снашао Пејовић, који је успео да поравна резултат на коначних 1:1. Након изједначења, Мачва је могла да преокрене резултат и да дође до целог плена, када је голман гостију предао лопту Живановићу. Нажалост, он се није снашао, промашивши „зицер“.
Суђење на утакмици није било наклоњено домаћој екипи, али таквим суђењем и игром коју смо видели, Мачва није била оштећена.
Слободан М. Теодоровић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa