Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
САМОСТАЛНА ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА

КУЋА ЈЕЛЕНА

Симонида Радоњић, сликарка и ликовни педагог, добитница неколиких престижних награда, изложила је радове циклуса који је насловила „Кућа јелена“ у галерији Културног центра у Шапцу.
- На мојим цртежима, посматрач и стваралац су истовремено и жртва и џелат, они су невина животиња и касапин, у вечитој корелацији у којој један без другог губе смисао и значај, каже Радоњићева, наглашавајући да у тим призорима не би требало тражити емпатију нити саосећај са једном од страна, већ њихов лични доживљај ситуације.
Цртеж као основни, а можда и најстарији израз, без обзира на све новине које нуде савремени технички виртуелни посредници, присутан је и данас. У ликовној поетици Симониде Радоњић, очита је непосредност и свежина записа.
- Она је уметница која не лаже, него мења постојеће, уносећи немир и притајену иронију, али све у славу сликовног и цртачког. Једна занимљива и, по начину егзекуције, сјајна изложба. Похвала је и у оку и у руци, и то у времену када се импровизује и избегава законитост реда у уметности, оцењује историчарка уметности Соња Петровић.
„Кућу јелена“ Шапчани могу видети до краја месеца.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa