Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ДОШЛО ПРОЛЕЋЕ

Дошло пролеће. Некада је то знало бити најлепше годишње доба. А онда се и природа искварила. Додуше, ни људи нису остали исти.
Недавно смо имали прилику да видимо ретку астрономску појаву, помрачење Сунца. Што се помрачења појединих умова тиче, то се виђа свакодневно под овим небеским сводом.
Дан када је Месец заклонио Сунце била је идеална прилика да се одржи и седница наше такозване Владе у сенци. Народ каже прилике треба користити а неприлика се клонити. Ето.
И птице се вратиле у своја сезонска станишта. Прелетеле. По узору на њих и поједини људи, а нарочито политичари, ради су да бораве у сигурном гнезду. Само што се те птице зову селице а ти људи прелетачи. Испаде да су та станишта баш нестална.
На Светски дан вода тамо неки нешто истраживали па установили да је Србија на четрдесет седмом месту, од испитаних сто осамдесет земаља, по количини и квалитету ресурса воде. Још кажу да воду трошимо нерационално па месечно источимо двоструко више од просечног Француза. Докле ли ће ти стручњаци Србе сврставати у просечне народе, не можемо се ми мерити са, на пример Французима, они пију и вино, а нама је сама вода довољно скупа.
Веле још ти исти стручњаци да ће до 2025. године две трећине човечанства осетити озбиљан недостатак воде. Јес, вала баш. Па ми тек сад почели да уводимо водоводе по неким градовима и појединим селима а они већ прете недостатком.
Каже један економски аналитичар да се наши потрошачи у овој економској кризи понашају рационално. Ама јок. Па како да се другачије понаша онај ко нема. Ирационално.
И на овогодишњем Сајму аутомобила у Београду, ми Срби показали смо своје способности. Додуше неко и неспособности. Једни су куповали, други парили очи а трећи ни до сајамишта нису стигли. Тако му то дође, па и оде. У животићима!
Бранко Јелић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa