Инфо

26. март 2015.26. мар 2015.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ ПРЕМИЈЕРНО СА КОМЕДИЈАМА У АПРИЛУ

СМЕХОМ ДО ЗАДОВОЉСТВА

Није шала већ збиља. Љубитељи позоришне уметности у размаку само од пет дана имаће прилику да погледају премијерно две комедије на Великој сцени „Љубиша Јовановић“ у Шабачком позоришту.
Пробе за представу „Гњида“ по тексту Иве Брешана, а у режији младе редитељке Снежане Удицки, почеле су 16. фебруара, а већ вечерас од 20 часова заиграће прљава игра позиције и опозиција за победу на предстојећим изборима. Тема врло блиска и препознатљива јер је свакодневно, уназад двадесетак година, доживљавамо изнова и изнова.
- Ми нисмо желели да дамо одговор на питање зашто је данас тако лако манипулисати људима, јер да га знамо, сигурно не бисмо били овде и правили представу, већ бисмо управљали негде са врха пирамиде и уређивали много крупније ствари него што је прављење представе. С друге стране, ни вас, публику, сигурно не би занимало позориште у које сте дошли, већ бисте се бавили истим тим уређењем. То је један од разлога због чега ми је драго што смо се нашли на једном заједничком месту, које нема везе ни са манипулацијом, ни са интересима, већ нам је исти циљ - љубав према уметности ““ рекла је редитељка.
Комедија Реја и Мајкла Кунија „Кидај из моје кухиње“ чију режију потписује млада филмска, ТВ и позоришна редитељка Андреа Ада Лазић, на сцену доноси причу о три брата Кервуд, у тумачењу Владимира Милојевића, Страхиње Баровића и Милоша Војновића.
Премијерна праизведба новог Кунијевог дела долази у години када се обележава десет година од смрти Александра Ђорђевића, славног филмског, ТВ и позоришног редитеља, који је пре двадесет четири године у Шапцу по први пут поставио једну Кунијеву комедију „Кидај од своје жене“, преименовану у „Живот је леп“.
Млада генерација, у коју спадају костимограф Селена Томашевић и сценограф Никола Николић, потпомогнута ветеранима Кунијевих представа, драматургом Драганом Бошковић и Петром Пјером Рајковићем задуженим за сценски покрет, започела је рад на урнебесном водвиљу 24. фебруара. За веома кратко време, тачније већ 7. априла са почетком у 20 часова, Шапчани ће моћи да заплове у Кунијев свет који не подсмевајући се никоме доноси несвакидашње задовољство.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa