26. mart 2015.26. mar 2015.
ŠABAČKO POZORIŠTE PREMIJERNO SA KOMEDIJAMA U APRILU

SMEHOM DO ZADOVOLjSTVA

Nije šala već zbilja. Ljubitelji pozorišne umetnosti u razmaku samo od pet dana imaće priliku da pogledaju premijerno dve komedije na Velikoj sceni „Ljubiša Jovanović“ u Šabačkom pozorištu.
Probe za predstavu „Gnjida“ po tekstu Ive Brešana, a u režiji mlade rediteljke Snežane Udicki, počele su 16. februara, a već večeras od 20 časova zaigraće prljava igra pozicije i opozicija za pobedu na predstojećim izborima. Tema vrlo bliska i prepoznatljiva jer je svakodnevno, unazad dvadesetak godina, doživljavamo iznova i iznova.
- Mi nismo želeli da damo odgovor na pitanje zašto je danas tako lako manipulisati ljudima, jer da ga znamo, sigurno ne bismo bili ovde i pravili predstavu, već bismo upravljali negde sa vrha piramide i uređivali mnogo krupnije stvari nego što je pravljenje predstave. S druge strane, ni vas, publiku, sigurno ne bi zanimalo pozorište u koje ste došli, već biste se bavili istim tim uređenjem. To je jedan od razloga zbog čega mi je drago što smo se našli na jednom zajedničkom mestu, koje nema veze ni sa manipulacijom, ni sa interesima, već nam je isti cilj - ljubav prema umetnosti ““ rekla je rediteljka.
Komedija Reja i Majkla Kunija „Kidaj iz moje kuhinje“ čiju režiju potpisuje mlada filmska, TV i pozorišna rediteljka Andrea Ada Lazić, na scenu donosi priču o tri brata Kervud, u tumačenju Vladimira Milojevića, Strahinje Barovića i Miloša Vojnovića.
Premijerna praizvedba novog Kunijevog dela dolazi u godini kada se obeležava deset godina od smrti Aleksandra Đorđevića, slavnog filmskog, TV i pozorišnog reditelja, koji je pre dvadeset četiri godine u Šapcu po prvi put postavio jednu Kunijevu komediju „Kidaj od svoje žene“, preimenovanu u „Život je lep“.
Mlada generacija, u koju spadaju kostimograf Selena Tomašević i scenograf Nikola Nikolić, potpomognuta veteranima Kunijevih predstava, dramaturgom Draganom Bošković i Petrom Pjerom Rajkovićem zaduženim za scenski pokret, započela je rad na urnebesnom vodvilju 24. februara. Za veoma kratko vreme, tačnije već 7. aprila sa početkom u 20 časova, Šapčani će moći da zaplove u Kunijev svet koji ne podsmevajući se nikome donosi nesvakidašnje zadovoljstvo.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa