Инфо

26. март 2015.26. мар 2015.
ПОСТАВЉА СЕ НОВА УЛИЧНА РАСВЕТА

ЕНЕРГЕТСКА И НОВЧАНА УШТЕДА

По налогу Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем обавља се замена 400 сијалица јавне расвете
Четири стотине сијалица до краја марта засијаће новим светлом. Уместо старе расвете, на бази живе, по налогу Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем поставља се ново осветљење, на бази натријума. Нове сијалице ће значајно смањити потрошњу електричне енергије и укупне трошкове јавне расвете.
- Обављамо замену сијалица високог притиска на бази живе, од 250 и 400 вати. Мењамо их панданима, сијалицама натријум високог притиска, снаге 100 и 150 вати. Корист града у овом послу огледа се у уштеди електричне енергије и мањим трошковима. Радове на замени изводи специјализована фирма из Богатића, а за њихово ангажовање је издвојено 400.000 динара. Потребан материјал за читав посао обезбедило је Јавно предузеће за управљање грађевинским земљиштем, при чему је вредност набавке 820.000 динара. Бенефит града у уштеди електричне енергије, на годишњем нивоу, износи око милион и 200 хиљада динара, каже Владимир Филиповић из Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем.
Замена сијалица обавља се брзо, а комплетан посао биће окончан до краја недеље.
- Завршили смо комплетну реконструкцију уличног осветљења у насељу Бенска бара, улици Јанка Веселиновића и Маре Лукић-Јелесић. Ускоро завршавамо са постављањем свих 400 сијалица, за шта имамо опредељена средства, објашњава наш саговорник.
Стручњаци напомињу да је животни век нових сијалица 40.000 сати, што је дупло више у односу на старе. Осим тога, осветљење које нова расвета обезбеђује на улицама и тротоарима је боље од старог, уверавају надлежни.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa