Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
„ЈАНКОВЦИ“ УСПЕШНИ НА ОКРУЖНИМ ТАКМИЧЕЊИМА

РАДОМ ДО РЕЗУЛТАТА

Било да су у питању природне или друштвене науке за ученике ОШ „Јанко Веселиновић“ нема никаквих непознаница. Вредни, радни и марљиви на окружним такмичењима у претходном периоду остварили су запажене резултате.
Ученици петог разреда били су најбољи на такмичењу из српског језика. Прво место заузела је Јелена Крстић, друго Марко Лазић и Марко Ђапановић, а треће Теодора Лазаревић, Валентина и Христина Шашић. Осмаци Марко Лазић, Никола Московљевић и Нађа Јовановић своје знање потврдили су на Књижевној олимпијади освајањем другог места. Код математичара најбољи пласман имао је Душан Павловић, ученик ИВ1, освојивши прво место. Александар Симеуновић, ученик ВИИИ2, био је други, док је његов друг из одељења Лазар Живановић био трећи као и седмак Милош Милинковић, који је био трећи и из информатике, и шестак Никола Милићевић. Ученик ВИ1 Иван Гајић освојио је друго место из физике, док је његова другарица из одељења Ноеле Гарјетовић била трећа, као и седмак Милош Милинковић. Међу хемичарима највише успеха имао је Стефан Ивановић, ученик ВИИИ3, који је освојио друго место.
Код историчара најбољи су били осмак Марко Лазић и шестакиња Јована Миљковић са освојеним првим местом, шестакиња Јована Милошевић са другим и осмак Филип Јакшић са трећим. Освајањем другог места на такмичењу из немачког језика осмаци Никола Московљевић и Стефан Марковић стекли су право за учешће на Републичком такмичењу.
Из техничког и информатичког образовања осмак Лазар Живановић и шестак Никола Марковић били су првопласирани.
Ни спортисти нису заостајали. Гимнастичарке, ученице трећег разреда Нађа Гајић, Калина Караџић, Клаудија Нинчић и Вишња Латинкић биле су екипно треће, док су шестакиње Јелена Тмушић, Сања Ђурановић и Бојана Винчић после првог освојеног места на међуокружном биле треће. Појединачно на окружном Јелена Тмушић била је прва, а Сања Ђурановић друга.
После успеха физичара Ивана Гајића, Ноеле Гарјетовић, Милоша Милинковића, и Лазара Живановића на Републичком такмичењу из техничког и информатичког образовања Лена Перишић, као најбоља у категорији млађег узраста на Окружном такмичењу рецитатора у Крупњу, имаће прилику да освоји неко од места на Републичком такмичењу што јој је већ једном пошло за руком.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa