Инфо

28. мај 2015.28. мај 2015.
Тениски турнир од 22. до 28. јуна

ГРАД СПОРТА

У организацији Тениског савеза Србије и Тениског клуба „СунРисе“ из Шапца, а под покровитељством Града Шапца, од 22. до 28. јуна 2015. године, у Шапцу ће бити одржан професионални сениорски турнир из Футурес серије.
Тим поводом, у Градској кући је прошлог понедељка одржана конференција за новинаре на којој су говорили градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, Мирко Петровић, председник Тениског савеза Србије, Душан Орландић, генерални директор Тениског савеза Србије, и Ненад Црногорац, члан Управног одбора Тениског савеза Србије и председник Спортског центра „СунРисе“.
Мирко Петровић, председник Тениског савеза Србије, каже да њихова организација већ годинама помаже Футурес турнире у Србији. Он је истакао да су ови турнири, којих је укупно 18 у земљи, значајни младим тенисерима који стичу прве поене на професионалној листи, без великих трошкова и путовања у иностранство. Такође је напоменуо да Тениски савез Србије турнир у Шапцу помаже са близу 7.000 долара, што ће турниру обезбедити виши квалитет.
Градоначелник Небојша Зеленовић каже да је организација оваквог турнира потврда да је Шабац град спорта.
- Ово је прилика да се турнир који је важан за град Шабац подигне на виши ниво, што је добро за грађане, али и за привредну активност. Тенис је светски феномен и ми имамо обавезу да промовишемо спорт који постаје све популарнији међу децом и младима, рекао је градоначелник Зеленовић.
Према речима Ненада Црногорца, председника Тениског клуба „СунРисе“, све је спремно за почетак турнира. Учествоваће више од 150 играча у дублу и синглу, из више од 30 земаља широм света. Он је истакао да је посебно поносан због тога што ће на турниру учествовати два најбоља тенисера у Шапцу - Огњен Трејгут и Предраг Дедић.
Фонд награда износи 10.000 долара.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa