Инфо

11. јун 2015.11. јун 2015.
ТРИБИНА У БИБЛИОТЕЦИ ШАБАЧКОЈ

ОПИСМЕНИСМО ЛИ СЕ ДИГИТАЛНО

У Библиотеци шабачкој, одржана је трибина о примени дигиталних медија у настави. Говориле су мр Данијела Шћепановић, самостални саветник у Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Жељка Бојић, професор разредне наставе у ОШ “Јанко Веселиновић“.
- Немамо податке о томе колико су наши ученици дигитално компетентни, али знамо да већина њих проводи време на интернету ради забаве, не ради учења. У Европи, после 20 година озбиљних улагања у примену информационо - комуникационе технологије у образовању, имамо податке да се само 30% ученика сматра дигитално компетентним, што подразумева широк спектар знања, навика, умења и ставова, нагласила је Шћепановићева.
Дигитална писменост ученика условљена је дигиталном писменошћу наставника. Жељка Бојић, која последњих десет година улаже велики труд на овом пољу, нагласила је да су најкориснији примери позитивне праксе. Два специјална госта, Валентина Јанковић и Алекса Пановић, ученици четвртог разреда ОШ “Јанко Веселиновић“, поделили су са присутнима шта су научили од учитељице Жељке.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa