Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.
ЗОРАН ЖИВКОВИЋ У ПОСЕТИ ШАПЦУ И ЛИПОЛИСТУ

РАЗГОВАРАО СА ГРАЂАНИМА

Председник Нове странке Зоран Живковић посетио је Шабац и мачванско село Липолист у суботу, 20. јуна, где је у склопу акције „Питајте посланика“ разговарао са грађанима о проблемима који их муче, као и предлозима “Нове“ за њихово решавање
Нова странка је и протеклог викенда организовала акцију „Питајте посланика“ која за циљ има успостављање непосредне комуникације између грађана и њихових изабраних представника у парламенту. Овог пута, прилику да поставе питања, пожале се на проблеме, изнесу сугестије или, пак, критике на рачун рада посланика “Нове“, имали су Шапчани и то у разговору са народним послаником Зораном Живковићем.
Живковић је истакао да су Шапчани углавном изражавали незадовољство због тешке материјалне ситуације и мањка посла, те питали шта то треба да се промени да би грађанима коначно кренуло набоље. Решење је, напоменуо је, озбиљан рад, а не празне приче, а предуслов за то ““ промена власти.
-Вођење политике на нервној бази и коришћење великих речи без икаквог садржаја, неће променити Србију. Она мора да се мења и ово су последњи месеци када морамо да ухватимо и контакт и ритам са 21. веком. Први корак ка томе је промена ове лоше власти ““ рекао је Живковић и додао да локални избори који се очекују почетком наредне године јесте прилика коју Србија не сме да пропусти.
Како је напоменуо, упркос тешкој ситуацији, грађани не смеју да подлегну пасивности и апатији, већ исправном одлуком на изборима морају да казне оне који су за свега три године Србију увели у суноврат.
Лидер “Нове“ такође је посетио и мачванско село Липолист, познато по својим чувеним расадницима ружа, а чији се житељи углавном баве земљорадњом и воћарством. Будући да се тог дана одржавао 21. по реду традиционални фестивал цвећа „Руже Липолиста“, Живковић је са произвођачима, дистрибутерима и мештанима овог села разговарао о могућностима унапређивања пољопривредне производње у Липолисту и боље организације произвођача и њихових удружења. Такође је имао прилику и да буде гост једног од најчувенијих Липолиштанаца, сликара Слободана Топаловића и етно села у власништву његове породице, те одао признање богатој етно збирци која чува аутентични дух Мачве од пре стотину година.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa