Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.
ШЕСТИ ЦЕРСКИ МАРШ

ПРВА УВОДНА ТРИБИНА

Организатори Церског марша ове године организоваће низ догађаја који ће претходити овој манифестацији. Прва трибина “Србија у великом рату“ одржаће се вечерас у 19 часова у порти шабачке цркве. На трибини ће говорити аутор истоимене књиге Богдан Секендек.
-Колико ћемо трибина одржати до Марша зависи од услова и тога колико квалитетних предавача ћемо успети да обезбедимо. На овој првој говориће се о почетку рата и како је дошло до Церске битке. План је да на завршној трибини буду и чланови породице Момчила Гаврића, навео је председник Удружења Церски марш, Божидар Катић.
Овогодишњи шести Церски марш, одржаће се 16. августа и биће посвећен Момчилу Гаврићу, најмлађем учеснику ратова. Завршен је дизајн мајица, на којима ће на предњој страни бити лик малог ратника, а дозволу за коришћење добили су од Гаврићеве породице. Слоган марша “Младости пробуди се, Србија зове“, одражава идеју која се темељи на лику, делу и животном путу Момчила Гаврића.
Током наредних седмица организатори ће обићи сва општинска седишта са циљем да се идеја Церског марша прошири. Прошле године подршку су пружиле општине Владимирци и Мали Зворник, па се надају да ће се то наставити. Град Шабац је већ одвојио одређена средства, а помоћи ће и Министарство одбране.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa