Инфо

3. јун 2010.3. јун 2010.
ЂОРЂЕ РАШИЋ, ПРОСЛАВЉЕНИ РУКОМЕТНИ АС

СПАС СПОРТА У ШКОЛАМА

У својој богатој каријери, Ђорђе Рашић, освојио је укупно 15 играчких титула. Тренирајући најјаче клубове у Србији и Црној Гори (Будућност, Напредак, Сомбор, Раднички Медицинар) освојио је шест трофеја
Шта сматрате највећим својим успехом?
- Највећи успех постигао сам тренирајући „Медицинар“. Те године смо се кроз другу лигу прошетали без пораза и ушли у елитни део такмичења. Уз укупно четири пораза у Супер лиги заузели смо четврто место и пласирали се у европску фазу тачкмичења. За само две године, са екипом чију су окосницу чиниле младе домаће играчице и неколико квалитетних појачања, остварили смо најбољи резултат у историји клуба. Наравно то не би било могуће без беспрекорне сарадње са тадашњом управом клуба.
Тренутно немате ангажман. Зашто сте напустили место спортског директора у ЖРК“Медицинар“?
Прошле године у клуб сам дошао на молбу садашњег председника Жоје Вулетића, како би помогао екипи да опстане у лиги. Имали смо само два бода, а до краја првенства освојили 14 и завршили на деветом месту. Успешно смо се пласирали у полуфинале Купа Србије, а у четвртфиналном сусрету савладали садашњег првака државе екипу Зајечара. Међутим, председник клуба није испоштовао договор да вратимо домаће играчице које су поникле у Шапцу и да задржимо пар играчица са стране које вреде. Уз то би форсирали млађе категорије из школе рукомета. Иако сам био под уговором, радио сам без икакве накнаде. То није био разлог мог одласка, већ то што је екипа “Медицинара“ у лошој ситуацији, а ја себи никада не би дозволио да водим такву екипу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa