Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ЈКП “ИЗВОР“

СВАКА КАП ЗЛАТА ВРЕДНА

Током врелог таласа који је захватио и житеље општине Владимирци који опет кубуре са водом услед разуђене мреже дошло је до вишедневних несташица у бројним селима које је опет појаснио помоћник председника општине Раде Ковачевић.
- Када је тешко треба стати пред људе и појаснити. Уз бунар који је урађен недавно требали смо решити водоснабдевање на дужи рок а добили овај проблем. Некоректни извођач и они који су га ангажовали довели су до тога да се бунар број шест уруши и смањи количине воде драстично. Чекамо експертизу свега што се десило а потом биће и драстичних реакција.
Обићи ћемо терен и проверити како се вода троши али и апеловати на житеље да штеде јер у муци се морамо помагати али и стојички рећи истину и поднети санкције, у свом стилу закључио је Ковачевић.
Дипломирани технолог у ЈКП “Извор“ Иван Вуковић додаје да појасни.
- Ми ћемо у првом тренутку припремити и пустити у рад мањи бунар који је у резерви да помогне а биће и рестрикција јер тешко стање се мора поделити. О бунару који се урушио прича је сувишна. Експертиза ће рећи своје дотле вода је после више дана стигла свима колико може а коначно решење је нова бушотина ту нема спора, разјаснио је Вуковић.
Вода тече како коме јер потребе су у вреви немерљиве. А до бољег мора се делити оно што се има, порука је из општине Владимирци.
Од почетног незадовољства па и оштрих речи дошло је смирење а вода у сточарском краја дошла у судове намењене великом сточном фонду што је како рекоше сељани свима на првом месту. Радује и разумевање али и обећане контроле јер има свакојаких појава негаздовања за сада анонимно, кажу сељани.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa