Инфо

6. август 2015.6. авг 2015.
НОВА СТРАНКА

ПАВИЋЕВИЋ У ПОСЕТИ БОГАТИЋУ

Народни посланик и заменик председника Нове странке Владимир Павићевић посетио је Богатић у четвртак, 6. августа, те у склопу акције „Питајте посланика“ разговарао са мештанима ове мачванске општине. Потом, говорио је и на трибини „НОВА мобилизација“, на којој је представио основне принципе за које се залаже Нова странка.
Павићевић је у разговору са Богатинцима истакао да је од велике важности да политичари одржавају стални дијалог са грађанима, јер једино на тај начин могу имати увид у реално стање у друштву, па на основу тога осмишљавати и залагати се за решавање бројних проблема.
-Обавеза народног посланика није да само седи у скупштини и да дискутује, већ да буде у сталном и директном контакту са грађанима како би знао да прича о ономе што је реално стање ствари. Из разговора са Богатинцима стекао сам увид у то какав је живот у Богатићу и видим да овде има много проблема, а врло мало покушаја да се они и реше.
Богатинци су се народном посланику пожалили на бројне недаће, почев од тешке економске ситуације, мањка запослења, преко ниске откупне цене меса која узгој стоке све више удаљава од било какве профитабилности, па до константног проблема са снабдевањем исправном пијаћом водом. Све то, навео је Павићевић, јесте резултат једне лоше власти која нема нити воље нити знања да јавним пословима управља у интересу грађана.
На трибини „НОВА мобилизација“, одржаној у организацији Градског одбора НОВЕ Шабац у скупштинској сали Општине Богатић, Павићевић је представио основне принципе којима би се политика вратила ономе што треба да буде ““ одговорно и заједничко решавање проблема. Први и основни, навео је, јесте принцип етике одговорности. То подразумева да политика мора да се мери искључиво резултатима, а не празним причама и лажним обећањима.
-Управо трогодишње напредњачко управљање изопачило је оно изворно схватање политике и довело до разарања институција, деградирања грађана и, последично и разумљиво, до губитка поверења у политичаре. Такву праксу грађани морају да „казне“, и то одговарајућом одлуком на изборима ““ закључио је Павићевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa