Инфо

3. септембар 2015.3. сеп 2015.
РЕКОНСТРУКЦИЈА АМБУЛАНТЕ У ДОБРИЋУ

КВАЛИТЕТНИЈЕ ЗДРАВСТВО

Почетку реновирања важне здравствене установе у Поцерени присуствовали су руководиоци Дома здравља и градски челници
Прошлог четвртка почела је реконструкција амбуланте у Добрићу. Мештани овог, али и околних поцерских села који овде остварују право на примарну здравствену заштиту, у будућности ће имати много боље услове.
- Ово је један од најопсежнијих послова када је у питању побољшање инфраструктурних услова у Дому здравља Шабац у последње време. На овај начин, уз помоћ града остварујемо континуитет у настојању да се сви наши суграђани лече у истим условима, независно од тога у ком делу Градске управе живе. Поцерина ће, овим радовима, добити једну потпуно условну амбуланту, по свим стандардима, што је важно и за наше кориснике, али и за запослене. Овде је више од две хиљаде корисника и сви они ће се убудуће лечити у много боље опремљеном простору. Велики посао нас чека и у Прњавору, а, уз подршку града у овој години планирамо да урадимо и централну стерилизацију, набавимо ултразвучне и друге апарате. Све то, уз стручност запослених, гарантује квалитетну и безбедну здравствену заштиту, рекао је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.
Почетку реконструкције амбуланте у Добрићу присуствовали су и заменик градоначелника Шапца Немања Пајић, као и градски већници др Бранко Вујковић и Наташа Радовановић. Они су истакли да је овај посао потврда тежњи града да сви становници Шапца, без обзира на то да ли живе у граду или на селу, имају подједнако квалитетну здравствену негу.
- Запослени у Дому здравља Шабац веома професионално и посвећено обављају свој посао. Ова установа је узор многима у примарној здравственој заштити у Србији и зато је задатак града да пружи подршку запосленима и руководству ове установе. За реконструкцију ове амбуланте у којој се лече житељи из овог дела Поцерине ““ Добрић, Цуљковић, Радовашница, град Шабац је определио 2 милиона динара. Подржаћемо и друге пројекте и активности Дома здравља Шабац који за циљ имају побољшање услова у којима се лече наши суграђани. Тако ће бити реконструисана и амбуланта у Прњавору, а набављена је и опрема која је неопходна за још квалитетнију здравствену заштиту. Наравно да је за испуњавање високих стандарда, што постиже Дом здравља Шабац, осим инфраструктуре, веома важно даље усавршавање и едукација, па ме радује и информација да ће пет лекара и два стоматолога ускоро кренути на специјализације, истакао је Немања Пајић.
Планирано је да комплетна реконструкција амбуланте у Добрићу буде готова до краја септембра. Вредност радова износи два милиона динара, а средства за реконструкцију су обезбеђена из градског буџета.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa