Инфо

8. октобар 2015.8. окт 2015.
БИБЛИОТЕКА НАГРАДИЛА ЧИТАОЦЕ

ЉУБАВ БЕЗ ГРАНИЦА

Библиотека шабачка, поводом обележавања прославе 168. годишњице рада, наградила је најбоље читаоце
Традиционално, пред прославу Дана библиотеке, ова установа организовала је дружење са читаоцима. Том приликом уручени су пригодни поклони најбољим, али и најмлађим члановима.
- Велико нам је задовољство што смо окупили наше укућане. Без читалаца нема библиотеке. Овај дом је храм књига, у коме радимо, али су наши читаоци најважнији. Радује нас што су са нама овај пут биле бебе запослених, читаоци школског узраста и две дивне госпође које су не само наши дугогодишњи читаоци, већ пријатељи ове установе. Нисмо награђивали читаоце по броју прочитаних књига, већ по квалитету дела, истакла је Соња Бокун Ђинић, директор Библиотеке шабачке
Награде најбољим читаоцима уручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Овогодишњи добитници признања су Радмила Петровић, Љиљана Жабаљац, Наталија Андрић и Урош Лукић. Све њих краси љубав према књигама и читању, и истанчан читалачки укус.
- Љубав према књигама наследио сам од мајке. Уживам у читању. Одрастао сам уз Библиотеку шабачку, овде сам се дружио са сликовницима, читао Доживљаје мачка Тоше, а сада ми је омиљена серија књига Џеронимо Стилтон, рекао је осмогодишњи Урош.
Пригодни поклони додељени су и бебама запослених, рођеним током протеклих годину дана, које су постале учесници програма „Рођени за читање“. Награде су уручене најмлађој Анђелији, близнакињама Јани и Ђурђи, као и маркантом Тадији. У холу Библиотеке шабачке отворена је и изложба плаката и каталога са досадашњих обележавања Дана библиотеке.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa