Инфо

1. јул 2010.1. јул 2010.

СРБИ СУ КРАЉЕВСКИ НАРОД

Већ смо потрошили деценију ударајући главом на све капије, куцали смо на многа врата, тражили излаз и решења тамо где их нема. И кад се учини да су потрошене све странпутице, сви слепи колосеци, поново из почетка траже се нови.
Неоспорно је да сви хоће, да сви траже решење и политичку формулу за здраву, саборну, просперитетну, економски и политиеки респектабилну Србију. Кад погледамо целокупну јавну сцену на овај посао енергију и знање несебично троше и власт и опозиција и матица и дијаспора и владине и невладине организације и курта и мурта и кусо и репато. Ал решења нема, па нема. И што је још горе, ми све сиромашнији, све безнадежнији, а Србија смањује ли се смањује.
Види ли се крај овој агонији? Шта нам ваља чинити? Као да смо ушли у зачарани круг из ког нема излаза. Завеса само што није пала, и зато упамет се ставимо, реагујмо мудро, одлучно и историјски одговорно.
За почетак констатујмо да све решења и одговоре више не тражимо у државном уређењу које нам је најужаснијим и најбестијалнијим злочином наметнуто. Што би рекао мудри Валтазар Вогошиае „Што се грбо роди, време не исправи“.
Зато исправимо ову страшну историјску неправду, вратимо се традицији и коренима, измиримо се сами са собом и са Богом. Тада ће свет и међународна заједница почети да нас уважава и са нама разговара а не као до сада да смо им само парија. Због свега овога политички анорексична Република мора постати демократски стабилна Краљевина Србија.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa