Инфо

22. октобар 2015.22. окт 2015.
БУЏЕТ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА ЗА ПРВИХ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ

ВЕЋИ ПРИХОДИ ОД РАСХОДА

У извештају о извршењу одлуке о буџету за првих девет месеци текуће године, који се пред члановима општинског већа нашао прошле недеље, наводи се да су остварени расходи и издаци мањи од остварених прихода и примања за готово 39 милиона динара. Наиме, из општинске касе од почетка године до краја септембра потрошено је нешто мање од 183 милиона динара што је око 50 одсто од годишњег плана.
Планирани буџет ове локалне самоуправе за 2015. годину износио је преко 307 милиона динара без пренетог вишка из претходних година. Остварени приходи из средстава буџета за првих девет месеци су око 222 милиона што је скоро 77 одсто од годишњег плана. У нешто нижем проценту у односу на приходе из буџетских средстава остварени су сопствени приходи, док приходи из осталих извора бележе извршење од скоро 80 одсто. Преко четвртине прихода у коцељевачкој општини остварује се преко пореза на доходак, добит и капиталне добитке, те се на овај начин у локалну касу слило више од 56 милиона динара, односно скоро 80 одсто од годишњег плана. У овој групи прихода веома је значајно извршење пореза на зараде од којих је приходна страна од јануара до краја септембра већа за преко 47 милиона динара.
Трансфери од других нивоа власти остварени су у износу од готово 120 милиона што је нешто више од 75 одсто од годишњег плана. Ови приходи у буџетским приходима учествују са око 54 процента и надлежни кажу да имају највеће учешће у оствареним приходима.
О овом извештају али и о предлогу одлуке о јавном превозу свој суд даће и одборници локалног парламента. Циљ доношења ове одлуке, чији предлог је веће већ усвојило, је усаглашавање са важећим законским прописима, Законима о комуналним делатностима и о јавно приватном партнерству и концесијама.
Предложеном одлуком уређује се организација и начин обављања јавног превоза путника на територији коцељевачке општине, начин одређивања аутобуских стајалишта која се користе у линијском саобраћају, затим регистрације и овере реда вожње као и конкретнији услови за обављање ауто-такси превоза.
Према речима Миодрага Тадића, начелника надлежног одељења, уговор са досадашњим превозником је истекао, али пружа се могућност да се уради анекс уговора који ће важити до окончања поступка концесије која по мишљењу руководства општине нема много смисла у мањим срединама али представља законску обавезу.

В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa