Инфо

29. октобар 2015.29. окт 2015.
ОМЛАДИНА СРПСКОГ ПОКРЕТА ОБНОВЕ

ПОДРЖИТЕ АЛЕКСИН ЗАКОН

Омладина ГО СПО Шабац већ неколико дана у пешачкој зони испред поште, скупља потписе за доношење „Алексиног закона“. Алекса Јанковић је дечак из Ниша који је трагично себи одузео живот 2011. године због психичког и физичког малтретирања деце из његове школе и неразумевања наставника.
Омладина ГО СПО најоштрије осуђује било који вид насиља, психички или физички и овом прилком жели да пробуди свест свих људи, да се не сме вршити такво насиље, нарочито над децом. Одредбе овог закона, када би био усвојен би допринеле већој одговорности родитеља и тражења већег учешћа проактивних центара за социјални рад, построжавање одговорности и казни за просветне раднике (директоре, професоре, психијатре и педагоге ) у случају пропуста када је у питању занемаривање ,насиље и злостављање детета, потраживање права жртава и вршњачког насиља (да жртва има право да покаже да је жртва).
Омладина ГО СПО ће у периоду од 2.11. до 6.11. од 12 до 15 часова скупљати потписе и овом прилком позива све грађане да дођу подрже и потпишу петицију за „Алексин закон“.
ОМЛАДИНА ГО СПО ШАБАЦ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa