Инфо

5. новембар 2015.5. нов 2015.
КОНВЕНЦИЈА НОВЕ СТРАНКЕ У ШАПЦУ

СРБИЈОМ ВЛАДАЈУ БАХАТИ

Градски одбор Нове странке обележио је годишњицу рада свечаном Конвенцијом у Шабачком позоришту прошле суботе
Србији је непходан јак опозициони блок на предстојећим изборима, поручио је лидер Нове странке Зоран Живковић на Конвенцији Градског одбора ове партије у Шапцу. Према његовим речима, следеће године нас очекују не само локални и покрајински избори, већ највероватније и републички, јер, како истиче, не верује тврдњи Александара Вучића да избора за Народну скупштину Републике Србије неће бити у наредних шест месеци.
- Време је да се у Србији мења власт, јер актуелна Влада напредује само у неистинама, обманама и самообманама. Обећавају бајке које се не дешавају у стварности. У Србији се данас не живи добро нити безбедно. Србија не личи на ’90-те, она то јесте. Двојица који нас данас воде, то су Шешељеви, Милошевићеви и пионири Мире Марковић. Обећавали су нам повећање Бруто домаћег производа, плата, запослености, а ништа од тога нису реализовали. Хвале се да су повећали запосленост, а заправо су само променили метод обрачуна стопе незапослености. Све је код њих лаж, рекао Живковић.
Председница Савета Нове странке Весна Ракић Водинелић је истакла да власт најжешћим нападима одговара на критике које се ретко могу чути у јавности. Бахат однос такве власти према грађанима се, према њеним речима, мора казнити на наредним изборима.
- За себе сматрам да сам пре свега грађанка Србије, па тек онда особа која се бави политиком. Живот у Србији је данас неподношљив. Економија је у очајном стању, медијске слободе готово да не постоје, а једини начин да се такво стање промени је паметна одлука на изборима, рекла је Ракић Водинелић.
Конвенцији Нове странке у Шабачком позоришту присуствовали су и представници других партија, које, према речима Зорана Живковића, деле слична уверења и одбијају сарадњу са Српском напредном странком.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa