Инфо

26. новембар 2015.26. нов 2015.
У КАНЦЕЛАРИЈИ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА ПРЕДСТАВЉЕН НОВИ ПРОЈЕКАТ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

ЗАМИСЛИ И РЕАЛИЗУЈ

На конференцији за новинаре организованој протеклог понедељка у Канцеларији за младе града Шапца представљен је пројекат за средњошколце „Замисли и реализуј“. Замишљен као бесплатни интерактивни курс за писање и управљање пројектима полазницима ће понудити могућност изношења сопствених идеја које се могу реализовати захављујући обезбеђеним средствима Канцеларије за младе.
- По завршетку курса ученици ће стећи одређено искуство које сутра могу применити за писање бизнис планова у току свог пословања. Са друге стране оно ће бити добар додатак и у њиховом ЦВ који ће допринети предности код послодавца у односу на вршњаке са истом дипломом, истом стручном спремом. Оно што је веома битно јесте да је овај курс замишљен тако да ученици буду повезани са осталим ученицима из других средњих школа, а све у циљу развијања контакта са вршњацима. Сутра ће та повезаност доћи до изражаја тако да ће поред другарства моћи да заснивају и пословне односе и спроведу много веће активности у дело – рекао је Петар Максић, вођа пројекта.
Осим обуке за писање и управљање пројектима циљ курса је да се млади науче како се могу основати омладинске организације али и како се може конкурисати за различите фондове који нуде средства за реализацију пројектних активности.
- Циљ нам је пре свега да што више младих укључимо у рад Канцеларије за младе јер сада када будемо учили како се стварају пројекти, како нека једноставна организација креће од свог почетка и долази до реализације биће нам и много лакше да осмислимо план за следећу годину и саме програме који ће бити занимљиви пре свега њима зато што је из њихове сфере интересовања. Друга ствар јесте да што више младих покренемо, да се укључе и активно учествују у животу свога града. Видели смо из претходних искустава да је младе на селу много лакше организовати него младе у граду. Да ли због тога што су сви концентрисани у једној средини или зато што имају више мотивације да у своме месту организују нешто што је до сада било изостављено или оно што је, пре свега, њима, најпотребније. Зато смо желели да и младе из града што више укључимо и покренемо да се умреже и заједно стварају неке будуће пројекте – истакла је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе.
На једномесечни курс, с чијом ће се реализацијом кренути следеће седмице, јавило се око деведесет ученика из шабачких средњих школа. Сви они биће распоређени у мешовите групе од петнаест до двадесет ученика у више термина. Како истичу у Канцеларији за младе број места није ограничен тако да се сви зантересовани могу пријавити у наредном периоду.
- Заиста нам је драго што је оволика заинтересованост и што желе да се укључе у ово. Само је потребно доћи до њих и подстаћи их на прави начин. Када им пружимо прилику да се баве овако великим пројектима и да искажу своје интересовање, своје идеје и оно што замисле, где могу да их реализују, онда је све то много лакше – додала је директорка.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa