Инфо

26. новембар 2015.26. нов 2015.
ЗЕЛЕНИ ИСТИЧУ ВАЖНОСТ ОСНОВНИХ ИНФРАСТРУКТУРНИХ УСЛОВА

ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ

На конференцији за медије одржаној у понедељак, Покрет за Шабац Зелених Србије истакао је важност инфраструктурних услова у свим деловима града. Шабац још увек нема изграђену канализациону мрежу у појединим деловима града и у приградским насељима, као у Поцерском Причиновићу, у улицама Лазара Васића Буђонија, Милана Ђаковића и Ваљевској.
- Трошкови изградње канализационе мреже су, због лошег планирања, процењени на десет пута већу вредност, него на другим, сличним локацијама, због чега ове улице већ 10 година не могу да добију канализацију. Потребно је да 44 домаћинства уплати 1,3, а Градска управа 11, 7 милиона динара. Тражимо ревизију документације да би се смањили трошкови, каже др Дејан Павловић, председник Зелених Шапца.
У циљу што ефикаснијег изналаска решења, поред ревидирања документације, Зелени Шапца предлажу детаљније информисање грађана о побољшаним условима за изградњу канализационе мреже – довољно је 70% заинтересованих становника да би једна улица ушла у програм изградње и да буде уплаћено 50% вредности накнаде да би се добио прикључак на мрежу.
- Трећа ствар је да се обезбеди поштовање члана 32. градске Одлуке о одвођењу атмосферских и отпадних вода који каже да су корисници дужни да се прикључе на канализациону мрежу у оним улицама где она постоји и да је забрањено пражњење септичких јама у канале поред пута. Позивамо ЈКП Водовод Шабац, Градску управу и Комуналну инспекцију да омогуће стварање услова да се канализациона мрежа прошири и на насеља у којима су хигијенско-санитарни и епидемиолошко-здравствени услови становања тренутно најгори, додаје др Павловић.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa