Инфо

26. новембар 2015.26. нов 2015.
ВОЈНИ ПЕНЗИОНЕРИ ШАПЦА

ЗАДОВОЉНИ РЕЗУЛТАТИМА РАДА

Сваке године војни пензионери Шапца анализирају свој годишњи рад и доносе програм активности за наредну годину.
Протеклог викенда у просторијама касарне “Церски јунаци” у Шапцу одржана је 22. редовна годишња Скупштина УВП Шабац. Сваки овакав годишњи скуп је и прилика да се пријатељи сродних организација окупе, виде и измењују искуства у раду, да се договоре за заједничке активности наредне године. На овом скупу пријатељи са разних акција били су представници ГО СУБНОР Шабац, представници УВП Лознице, Сремске Митровице и Руме, представници ГО цивилних пензионера Шапца, представници Команде војног одсека и Удружења резервних војних старешина, као и гости из сремског села Јарак. Испред Удружења војних пензионера Србије био је Зоран Вучковић, председник Извршног одбора ГО УВПС.
На скупштини председник шабачких пензионера Ђорђе Момчиловић изнео је пресек свих активности током године и посебно истакао сарадњу са ГО СУБНОР Шабац, са којима су заједнички током године учествовали у обележавању свих значајних историјских догађаја и личности и скоро увек били најмасовнији учесници. Момчиловић је подсетио да је током године било и неколико планираних а не остварених активности, углавном из оправданих разлога, али те активности су пренете у програм за наредну годину. На крају Момчиловић је закључио да су у Удружењу задовољни свим оним што је остварено током године и да се са таквим и још бољим еланом настави и наредне године. Такође, Момчиловић је на одређен начин упутио позив свим пензионисаним војним старешинама, који се до сада нису учланили у Удружење да то чине, јер се преко Удружења многи проблеми лакше решавају.
На Скупштини највеће интересовање владало је за информисање од стране Зорана Вучковића о најновијим догађајима око решавања дуга војним пензионерима од стране Владе Републике Србије. Вучковић је по овом питању изнео најновији став УВПС са предлогом да војни пензионери не прихвате најновији предлог Владе јер је доста понижавајући и не задовољавајући за војне пензионере, већ да наставе да своја права остваре на суду. Такође, Вучковић је нагласио, да сваки војни пензионер сам за себе одлучује да ли ће прихватити предлог Владе или правду потражити путем суда.
Скупштина је завршила рад доделом признања – захвалницу за активисте у организацији. Испред републичког УВПС захвалницу је добио Александар Ђенадић, секретар ГО СУБНОР Шабац за вишегодишњу успешну сарадњу. Испред општинске организације захвалнице су добили Слободан Марковић и Мита Милошевић.
С.Стојановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa