Инфо

26. новембар 2015.26. нов 2015.
ЧЕТИРИ ГОДИНЕ РАДА ПУНКТА СЛУЖБЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ У ПРЊАВОРУ

КВАЛИТЕТ УСЛУГА ОПРАВДАО ОЧЕКИВАЊА

Велики број интервенција у хитним случајевима и одговоран рад медицинског особља потврдили оправданост оснивања Службе хитне помоћи у Прњавору
Пункт Службе хитне медицинске помоћи у Прњавору основан је пре четири године. За то време, запослени у овој установи небројано пута су правовремено реаговали у ситуацијама када су животи мештана Прњавора и околних места били угрожени. Четврта годишњица рада ове здравствене установе била је повод за посету руководства Дома здравља и градских челника, који су том приликом најавили нова улагања.
- Ова служба је боље технички опремљена у последњем периоду, набавили смо санитетска возила, апарате, а ојачани смо и кадровски, ангажовањем младих лекара. Како бисмо оснажили и амбуланту у Прњавору, реконструисаћемо објекат који годинама није био у функцији. Уз подршку града овај део амбуланте биће поново доступан нашим корисницима. У првој фази важно је урадити санацију крова, како би се спречило даље пропадање овог објекта, а потом ћемо, уверен сам, цео простор од око 700 метара квадратних привести намени, односно отворити за садржаје који су житељима овог и суседних села потребни, рекао је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.
Најава још квалитетнијих услова рада, које ће имати у будућности, обрадовала је запослене у Служби хитне медицинске помоћи у Прњавору.
- Нама који овде радимо од великог је значаја подршка руководства наше установе и наравно подршка града. У амбуланти у Прњавору чинимо све што је у нашој моћи да обезбедимо висок квалитет услуге коју пружамо нашим корисницима. Да би та услуга била што боља, ми још ефикаснији и стручнији, важно је да радимо на личном и професионалном усавршавању, али и да имамо добре услове за рад и лечење, што нам обезбеђује управо подршка руководства Дома здравља и Градска управа. Тако повезани у остварењу заједничког циља постићи ћемо, сигурна сам, најбоље резултате, рекла је Весна Васиљевић, одговорни техничар амбуланте у Прњавору.
Град је обезбедио финансијска средства неопходна за боље услове рада и унапређење услуга које се обављају у Служби хитне медицинске помоћи у Прњавору, истакао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић приликом посете овој установи. Пајић је додао и да ће градска улагања у опрему за Дом здравља, попут центраног стерилизатора и ултрзвучног апарата унапредили здравствену заштиту свих становника Шапца.
- За град је важно да сви наши суграђани остваре своје право на здравствену заштиту у што бољим условима и на целом подручју Градске управе. Зато Град подржава Дом здравља, велико ангажовање свих запослених и иницијативе руководства. Подсећам да је 20 милиона динара предвиђено ребалансом градског буџета за набавку неопходне опреме у овој установи. Верујем да ћемо, после завршене законске процедуре, бити у прилици и да ускоро видимо пуну примену ове опреме. Данас смо овде да најавимо реконструкцију објекта у ком је некада био Дом здравља Прњавор. Како смо сазнали од руководства Дома здравља ово је велики простор, који би у догледно време могао бити од великог значаја, како за амбуланту, тако и за цело село. Зато и овој иницијативи дајемо подршку, охрабрујући и запослене Дома здравља који овде раде, посебно оне који овде на пункту хитне помоћи раде већ четири године, истакао је Пајић.
Пункт Службе хитне медицинске помоћи у Прњавору и искуство стечено у раду ове установе, послужио је као модел за оснивање истоветне службе у Волујцу.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa