Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.

Нов асфалт у М. Горког

Улица Максима Горког у насељу Касарске Ливаде прошле суботе је добила нови слој асфлата. Укупна површина која је асфалтирана је 1.600 квадратних метара. Асфалтиран је коловоз дужине 400 и ширине четири метра. Завршним радовима присуствовао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је указао на то да мештани Касарских Ливада имају право да живе у условима какве имају градске месне заједнице.
- Град има обавезу да прати иницијативу грађана у свим месним заједницама, а данашње уређење улице је спроведено по принципу „два на динар“, од чега је Град дао две трећине, а грађани Касарских Ливада једну трећину од укупне инвестиције. Временски услови су ишли на руку јавним предузећима, тако да је много урађено током ове године. Може се рећи да је 2015. година имала успешну грађевинску сезону, оценио је градоначелник Зеленовић.
Владимир Недељковић, директор ЈП за управљање грађевинским земљиштем Шабац, навео је да је укупна вредност инвестиције 3,3 милиона динара, од чега су грађани определили 1,1 милион динара, а остале две трећине новца су средства ЈП за управљање грађевинским земљиштем, односно Града Шапца.
Иван Цвејић, председник Савета МЗ „Касарске Ливаде“, похвалио је грађане који су се у великом броју одазвали акцији прикупљања новца за асфалтирање, јер је, како је додао, улица Максима Горког била у веома лошем стању а коловоз је отежавао нормално кретање возила. Он се захвалио и представницима ЈП за управљање грађевинским земљиштем који су у изашли у сусрет њиховим захтевима. Такође је за наредну годину најавио асфалтирање још две улице у њиховој месној заједници: ичке и Љубомира Павловића.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa