Инфо

15. јул 2010.15. јул 2010.
ПЕТ ДЕЦЕНИЈЕ ВИШЕ ТЕХНОЛОШКЕ ШКОЛЕ

ШКОЛА ЗА НОВО ДОБА

У издању Високе технолошке школе струковних студија у Шапцу, из штампе је изашла монографија о педесет година постојања и рада ове високообразовне шабачке установе
На 135 страна, 60 фотографија у боји и више табела, висококвалитетно штампана, монографија о првој Вишој школи у Шапцу, садржи: историјат о настанку и 50-годишњем развоју Више хемијско-технолошке школе, како се, при оснивању, 28. 06. 1960. године, звала, наставном и технолошком развоју, броју студената и професора који су учили и дипломирали, или у њој, као предавачи, радили, допринос привреди Шапца, и земље у целини, и о школи данас.
“У педесет година борбе за афирмацију, Виша хемијско-технолошка школа прошла је кроз низ развојних фаза, да би данас функционисала као Висока технолошка школа струковних студија. У једном краћем периоду, седамдесетих година, због системски нерешеног питања финансирања и простора, Школа је престајала да ради, али упорност и залагање групе ентузијаста, и истовремено, кадровске потребе, тада гиганта хемијске индустрије ХИ “Зорка“, довели су до обнављања рада, а касније и експанзије Школе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa